Hormisaneeraus

Ja hattu päälle.

Pohjoinen ilmasto on ankara rakennuksille, ja etenkin savupiiput niiden katoilla kokevat kovia. Jatkuva kosteuden ja jäätymisen vuorottelu rapauttaa hormien rakenteita, kun taas säännöllinen lämmitys pitää ne kuivina ja kestävinä.

Nykyään yleistyneet sadehatut suojaavat erinomaisesti hormien sisärakenteita. Huolellisesti suojattuinakin rakenteet kuitenkin rapautuvat ennen pitkää ja vaativat kunnostusta.

Vuotokohdat paikannetaan savupatruunalla, ja tarkempaan vahinkojen tutkimiseen käytetään tallentavaa hormikameraa. Tämän jälkeen valitaan kohteeseen sopivin korjausmenetelmä.

Massaus, eli hormin sisäpinnan uusiminen liukuvalulla, on paras keino useimpien tiilipiippujen kunnostukseen. Hormi massataan samalla aineella, josta se on alun perin tehty.

Massaus ei pienennä hormin pinta-alaa, eikä heikennä sen vetoa, vaan päin vastoin reikien ja halkeamien silottaminen voimistaa vetoa entisestään.
Useimmissa kohteissa kunnostamme hormit ilmapallotekniikalla katon kautta ja vältämme siten työaukkojen puhkomisen. Asunnot eivät likaannu, eikä niihin tarvitse viedä työvälineitä.
Toinen vaihtoehto hormisaneeraukseen on putkitus. Ruostumaton saneerausputki sopii kosteutta muodostaville lämmönlähteille, kuten pelletti- ja öljykattiloille sekä kiukaille. Myös erikseen koneellistetut hormit tulee putkittaa, jotta muuten painovoimainen ilmanvaihto ei häiriinny.

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö

0449818587

Whatsapp

sami@hormestari.fi

Sähköposti

Puhelinpäivystys

Maanantaista Perjantaihin
Klo 8-18

Scroll to Top